Szerencsére idén ez minket már nem érintett, de nemrégiben kisorsolták az EB pótselejtezőit. Először a 3 csoportot határozták meg, majd a csoportbeli sorsolást. Ez utóbbi eltér az átlagtól, ugyanis itt a csoportokban nem mindenki-mindenki ellen játszik, hanem két elődöntő után egy egymérkőzéses döntő alapján dől el, hogy a 4 csapatból ki vehet részt a jövő évi kontinensviadalon.

Az „A” csoportban Wales, Lengyelország, Finnország és Észtország szerepel. A két elődöntőben Wales Finnországot Lengyelország Észtországot fogadja, a döntőben pedig a Wales-Finnország győztese kapja a pályaválasztói jogot. Így ebben a csoportban a walesiek igen komoly favoritnak tűnnek.

A „B” csoport sokkal kiegyensúlyozottabbaknak tűnik. Az elődöntőben Izrael Izlanddal, Bosznia Hercegovina pedig Ukrajnával mérkőzik meg. Ez utóbbi mérkőzés győztese játszhat hazai pályán a döntőben.

A „C” csoportban a 2004-es Európa-Bajnok Görögország az EB-csoportjában váratlanul jól szereplő Kazahsztánt fogadja, míg a másik mérkőzésen Grúzia Luxemburggal küzd meg, és a párviadal győztese fogadhatja a görögöket vagy a kazahokat.

A három győztes az Európa-Bajnokság sorsolásán a negyedik kalapban fog szerepelni, így bármelyik egy csoportba kerülhet akár Magyarországgal is.