Megszüntették a letartóztatását, így szabadult a börtönből az a 34 éves férfi, aki egy 26 éves kerékpáros halálát okozta július elsején éjszaka az Árpád hídon – értesült a 24.hu.

A Fővárosi Törvényszék szóvivője, Szabó József is megerősítette a 24.hu információját, és a lap megkeresésére azt közölte, az Árpád hídon gázoló férfi bűnügyi felügyeletbe, vagyis egyszerű szóhasználattal élve, házi őrizetbe került még októberben, és jelenleg csupán nyomkövető eszközzel figyelik őt a hatóságok.

A 26 éves fiatal halálát követelő július elsejei balesetről a bahir.hu is beszámolt, és részleteket is közölt a tragikus budapesti balesetről, mikor is egy spontán kialakult verseny egy 26 éves, ártatlan, és az előírásoknak megfelelően közlekedő kerékpáros halálát okozta.

Emlékeztetőül annyit róla, hogy az Árpád hídon kialakult versenyben egy Mercedes és két BMW vett részt. Mindhárom jármű jelentősen átlépte a sebességhatárt.

A hajsza a Róbert Károly körúton kezdődött éjszaka, 0 óra 41 perckor. Mikor is a csaknem 700 lóerősre feltuningolt Mercedes haladt elől, az autó azonban megcsúszott, a sofőr elvesztette uralmát az autó fölött, és az a szalagkorlátba csapódott.

A korlát mögötti kerékpárúton szabályosan közlekedett biciklijével egy 26 éves férfi, akit elgázolt a RACE-001-es rendszámú sportautó, ennek következtében kettős végtagvesztést szenvedett, és a kórházba szállítása után belehalt a sérüléseibe.

A felelőtlenül száguldozók által okozott balesetről a rendőrség videót is közölt, amelyen nagyon is jól látható, hogy a Mercedes felborult az ütközés után, és körülbelül 70 métert pörgött a tetején, végül a két mögötte érkező BMW közül a másodikba csapódott bele. Az igazságügyi szakértői vélemény alapján a Mercedes legalább 137 kilométer/órával haladt, noha csak 70 kilométeres sebesség megengedett a hídon.

A vizsgálatok során azt is megállapították a szakértők, hogy az autó menetstabilizátora ki volt kapcsolva.

Azt viszont jelenleg is vizsgálják, hogy a feltuningolt autók közül bármelyik esetében felmerül-e, hogy illegálisan növelték az autó teljesítményét.

A Mercedest vezető 34 éves sofőr beismerte a felelősségét és a bűnösségét, de azt viszont a vallomásaiban tagadta, hogy versenyeztek az Árpád hídon. Vallomásaiban még azt is beismerte és elismerte, hogy gyorsan hajtott, de a saját állítása szerint a gázra azon az éjszakán csak azért taposott, mert már túl közel ért hozzá a mögötte gyorsan közlekedő BMW.