Egy idős nő meghalt, miután kigyulladt egy családi ház Isaszegen – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője hétfőn az MTI-vel.    

Mukics Dániel azt írta, hogy hétfő délelőtt érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, miszerint Isaszegen, a Rákóczi utcában kigyulladt egy 100 négyzetméteres ingatlan hálószobája és az épület füsttel telítődött.    

Egy idős nőt a hozzátartozói vittek ki az épületből, megkísérelték újraéleszteni, de nem jártak sikerrel – tette hozzá.    

A gödöllői hivatásos tűzoltók eloltották a két négyzetméteren pusztító tüzet, visszahűtötték az izzó részeket, majd hőkamerával átvizsgálták a helyiséget – közölte.    

Mukics Dániel szerint nem zárható ki, hogy ágyban dohányzás vezetett a tragédiához, azonban a tűz pontos keletkezési körülményeit vizsgálati eljárás keretében fogják tisztázni.     

A szóvivő közölte azt is, hogy egy égő, vagy akár csak parázsló matrac is rendkívül erősen füstöl, ezért a hálószobában különösen fontos az elővigyázatosság, nem tanácsos ágyban cigarettázni.     

Már egy tenyérnyi helyen lévő izzás is képes halálos füstmérgezést okozni, ezért a hálószobába mindenképpen javasolt füstérzékelőt beszerezni – olvasható a közleményben.

Forrás: mti.hu

Fotónk illusztráció!