Balesetekhez és tűzhöz is riasztották szerdán a Baranya vármegyei tűzoltókat. – olvasható a Baranya Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hivatalos oldalán.

Árokba csúszott

Megcsúszott, majd az út melletti füves területen állt meg egy teherautó tegnap reggel Mecsekpölöske külterületén. A jármű az úton forgalmi akadályt képezett, illetve a vasúti sínekhez is közel állt meg, azonban vasúti forgalom nem volt a szakaszon. Az úton félpályán haladhattak az arra közlekedők. A komlói hivatásos tűzoltókat riasztották a balesethez, akik a helyszín biztosítását látták el, illetve áramtalanították a kamiont.

Két baleset is történt Pécsett

Két személygépkocsi karambolozott szerda reggel Pécsett, az Őrmezei úton. A járművekben összesen hárman utaztak, a balesetben senki sem sérült meg. A pécsi hivatásos tűzoltók vonultak a helyszínre, azonban tűzoltói beavatkozásra nem volt szükség. Késő délután a Pellérdi útnál is hasonló baleset történt, itt is két személyautó ütközött össze. A város hivatásos tűzoltói a helyszín biztosítása mellett átvizsgálták és áramtalanították a járműveket. A két autóban összesen öten utaztak, közülük egy ember könnyebben sérült.

Több órán át dolgoztak a tűzoltók

Több ezer tonna faapríték izzott szerdán délután Pécsett, a Bogádi úton. A telephelyen lévő munkagéppel szétbontották a halmokat, majd a pécsi hivatásos tűzoltók megkezdték a gőzölgő részek oltását. Az izzás biológiai bomlás következtében keletkezett, lángok nem voltak, azonban a nagy mennyiségű anyag miatt a beavatkozás az éjszakai órákig húzódott. A késő esti órákban a hivatásos tűzoltókhoz a palkonyai önkéntesek is csatlakoztak. Pár perccel éjfél után az egységek a területet hőkamerával átvizsgálták, további parázslást nem találtak.

Forrás: baranya.katasztrafavedelem.hu