Ma este 6-kor került sor az Európa Bajnokság sorsolására, ahova a magyar labdarúgó válogatott hosszú idő után először pótselejtező nélkül jutott ki. Azt tudjuk, hogy a magyar labdarúgó válogatott a 2. kalapból várta a sorsolást. A sorsolás érdekessége, hogy nemcsak azt sorsolják ki, hogy ki melyik csoportba kerül, hanem rögtön azt is, hogy milyen sorrendben játszik az ellenfeleivel.

A magyar válogatott első ellenfele a 2014-es Vb győztese, Németország lesz. A csapat nem ismeretlen számunkra, hiszen a 2021-es EB-n és a Nemzetek Ligájában is játszottunk velük, és utóbbi 3 meccsen veretlenek maradtunk velük szemben. A németek házigazdaként alanyi jogon jutottak be az Európa-bajnokságra!

A harmadik kalapból a skót válogatott került ki. A skót válogatott legutóbb hozzánk hasonlóan a Nemzetek Ligájából jutott ki, és végül a 22. helyen végeztek. Utoljára ellenünk 2018-ban játszottak, ahol Budapesten a skótok 1-0-ra nyertek. De azóta sok víz lefolyt a Dunán… A skótok az „A” csoport második helyezettjeként kerültek ki, némi meglepetésre Norvégiát megelőzve.

A negyedik kalapból a svájci csapat került elő. Az alpesi csapat rendszerint kinn van a kontinensviadalokon, és a nyolcad- illetve negyeddöntőkig szoktak eljutni. A magyar csapattal utoljára a 2018-as VB-selejtezőjében került egy csoportba, akkor mindkét ellenünk játszott meccsüket megnyerték, 3-2-es, illetve 5-2-es arányban. A svájciak az „I” csoport második helyezettjeként jutottak ki Románia mögött, megelőzve többek között Izraelt és Fehéroroszországot.

Az első mérkőzésünket Svájc ellen játszunk június 15-én, majd a németek következnek 19-én, végül a skótok ellen zárjuk a csoportkört 23-an. A csoportból az első kettő, valamint az összesítésben legjobb 4 csoportharmadik jut tovább.