Noha a karácsonyi vásárok idén is megtartásra kerülnek Németországban, ezúttal a karácsonyi zenék elmaradnak – írja a Hvg.

„A GEMA (az előadóművészek jogait képviselő szervezet – a szerk.) több mint 1000%-kal megemelte az árakat. Mi nem tudjuk kifizetni, az árusaink se, és a vendégek sem akarnak ennyivel többet fizetni” – így foglalta össze a helyzetet a berlini karácsonyi vásár főszervezője a Euronews beszámolója szerint.

Minden más marad a régiben, de a hangulat mégsem ugyanolyan, és ez a németországi karácsonyi vásárok nagy részére igaz. „Szerintem lehetne egy kis karácsonyi zene. Néha túl sok volt, de egy kicsi azért jól esne” – mondta egy látogató a Euronews-nak. Egy árus pedig arról beszélt, hogy több kollégájával együtt attól tartanak, hogy karácsonyi dalok híján a vendégek rövidebb ideig maradnak, és kevesebb pénzt költenek.

„A német karácsonyi vásárok több mint 600 éve léteznek, de a világjárvány, a megemelkedett energiaárak és a növekvő költségek miatt idén csak a vendégek hangját fogjuk hallani rajtuk” – írta a Euronews berlini tudósítója.