A Libri is úgy döntött, hogy ebben az évben a munkavállalóinak ünnepi kikapcsolódását segítik azzal, hogy nem nyitnak ki december 24-én. A szent estét megelőző napokban viszont a megszokott nyitvatartással várják a könyvek kedvelőit. – adta hírül ma délben a Blikk.

A Libri egységes döntést hozott, és minden budapesti, valamint minden vidéki boltját zárva tartja 2023. december 24-én.

Az ország piacvezető könyvkereskedője ezzel a döntésével egy példaértékű kezdeményezéshez csatlakozik, és a karácsony előtti utolsó vasárnapon szabadnapot biztosít munkatársai számára, hogy nyugodtabban ünnepelhessenek családjuk körében. – olvasható a blikk.hu írásában.

„A kereskedelemben, és így természetesen a könyvpiacon is, a karácsonyt megelőző egy-két hónap az, ami a legnagyobb forgalmat hozza, így nagy a terhelés ilyenkor a munkatársakon” – idézi a cég közleménye Kovács Péter vezérigazgatót.

A könyvkiadó és könyvkereskedő vállalkozás kiemelten figyel a kollégáinak év végi szellemi feltöltődésére. Egy könyveket, vagyis szellemi értékeket értékesítő, a régi és új vásárlóinak is minőségi időtöltést felkínáló cégként nem is tehetnek másként.

A Libri üzletei a december 24-ét megelőző hetekben természetesen az egész évben hagyományosan ismert nyitvatartással várják országszerte a Libri boltok a vásárlókat. Az olvasnivalók beszerzésére pedig természetesen online is van lehetőség.

A 2023-as év végi nyitvatartást szem előtt tartva a könyvkereskedő arra kéri az olvasókat, hogy időben tervezzék be könyvvásárlásaikat ahhoz, hogy biztosan megérkezzenek a karácsonyi ajándékaik a fa alá.

Egyre több név kerül fel arra a listára ahol azok a hálózatok szerepelnek, akik nem maradnak nyitva idén szenteste napján. Úgy tűnik, hogy a Lidl döntése egy valóságos lavinát indított el, amit aztán sorra követnek más üzletláncok is.

A bahir.hu jelenlegi információi alapján eddig ezek a boltok döntöttek már úgy, hogy a december 24-én nem nyitnak ki: