Egyebek mellett a képzések infrastrukturális feltételeit javították és eszközöket szereztek be egy most lezárult, 7,6 milliárd forintos támogatással zajló fejlesztési program keretében a Pécsi Tudományegyetemen (PTE) – közölte az egyetem kedden az MTI-vel.

Az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program támogatásával megvalósult projekt célja a PTE orvosi, egészségügyi, természettudományos, műszaki, gazdaságtudományi, pedagógusképzés szakok infrastruktúrájának és eszközállományának fejlesztése. Az egyetem ezzel a versenyképességének növelését akarja elérni.

Az érintett karokon a gyakorlati és elméleti képzések javítása érdekében megújultak a hallgatói terek és a hallgatók által használt oktatási eszközök. A laborok, orvosi, fogorvosi, gyógyászati, vagy úgynevezett klinikai skill központ fejlesztése is lezajlott, valamint a Preklinikai Kutatási Központot is kialakították és felszerelték.

A program részeként a nők távmunka lehetőségeit is fejlesztették. Továbbá digitális kompetenciafejlesztést elősegítő informatikai eszközöket vásároltak és gyerekbarát hallgatói tereket alakítottak ki – olvasható a közleményben.