Tíz év börtönbüntetésre ítélt a Pécsi Ítélőtábla jogerősen egy zalai férfit, aki egy taglózókalapáccsal halálra verte a testvérét tavaly ősszel – tájékoztatta a bíróság kedden az MTI-t. Közleményükben azt írták, hogy a táblabíróság döntésével helybenhagyta a Zalaegerszegi Törvényszék első fokon júniusban meghozott ítéletét.

A vádlott két testvérével élt együtt, velük rendszeresen közösen italozott, egyikükkel – a későbbi, ittasan agresszívvá váló sértettel – pedig rendszeresen veszekedett. Tavaly október 30-án a vádlott és testvére lerészegedtek, majd – miután a sértett többször is pénzt követelt testvérétől – a vádlott a szerszámoskamrából magához vett egy 95 cm hosszúságú taglózó kalapácsot.

Miután visszament a testvéréhez, őt előbb ököllel megütötte, majd a kalapáccsal két alkalommal nagy erővel lesújtott a földön fekvő sértett fejére, ez utóbbival a sértett szinte azonnali halálát okozva. A holttestet a kert hátsó részébe húzta, ezt azonban észlelte egy, az utcában lakó és korábban a veszekedést halló férfi, aki értesítette a rendőrséget.

Az ítélet értelmében a tíz év börtönre ítélt vádlott feltételes szabadságra nem bocsátható. Az ítélet jogerős.