Az LMP a kiemelt állami beruházásokat szabályozó törvény eltörlését célzó „zöld népszavazás” támogatását kéri Bese Ferenctől, Budapest XXIII. kerületének polgármesterétől.    

Bereczki Miklós soroksári önkormányzati képviselő az LMP nevében az online is követhető csütörtöki sajtótájékoztatóján kiemelte: a népszavazással arra is lehetőség nyílna, hogy a Soroksárra tervezett logisztikai központ és vegyianyag-elosztó ne jöjjön létre, illetve ne a tervezett formában valósuljon meg.    

Megjegyezte: korábban a kerület képviselő-testülete változtatási tilalmat rendelt el az adott terület egy részére. Döntésük azonban egy magasabb szintű jogszabállyal felülírható, ezért az semmilyen biztonságot nem ad. Kizárólag a népszavazás tudná ezt megakadályozni – jelentette ki.    

A politikus felidézte Bese Ferenc polgármester korábbi kijelentését, miszerint amíg ő a városrész vezetője, nem fog vegyianyag-elosztó épülni oda.

Hozzátette ugyanakkor: a korábbi tapasztalatok alapján egy helyi vezető ezt nem tudja megakadályozni, „átnyúlnak” a feje fölött.

Forrás: mti.hu