„A Kúria a mai napon az Önkormányzat felülvizsgálati kérelmének helyt adva hatályon kívül helyezte a Fővárosi Ítélőtábla ítéletét, mely a Köztársaság úti labdázók bezárásáról döntött. A mai naptól kezdve a gyerekek ismét birtokba vehetik a két labdázót.”  – tudatta a jó hírt Csáky András, Cegléd polgármestere közösségi oldalán.

A történtek hátteréhez tartozik, hogy Cegléden ez a lakótelepi két labdázó vagy focipálya két szomszédot is rettentően zavart, ahogy ezt korábban már a 24.hu is megírta. A környéken élő lakók közül többen összefogtak, és bíróságra vitték az őket zavaró focipálya ügyét.

Az ítélőtábla végül egy akusztikai igazságügyi szakvéleményre hivatkozva aztán be is záratta a két labdázót, és ráadásul még el is rendelte azok lebontását, hivatkozva arra, hogy a szakértő ugyanis egészségügyi határérték feletti zajhatást mért a labdapattogtatásnál. Ceglédet akkor sokkolta ez a hallatlanul drasztikusnak számító bírósági ítélet. A városban élők több megmozdulást is szerveztek a gyerekek szabadidős tevékenységét segítő labdázókat, pályákat megmentsék.

A pályákat a helyi, városi önkormányzat február végén a bíróság rendelkezésének megfelelően kénytelen volt lezárni, lelakatolni.

A jó hír az, hogy a Kúria döntésének köszönhetően a ceglédi gyerekek, fiatalok csütörtöktől kezdve ismét birtokba vehették a két labdázót.

Egy igazi kellemes karácsony előtti hír, ami a gyermekek örömét szolgálja.