A Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság interaktív képzést tartott a polgárőröknek – írja honlapján a rendőrség.

A Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság kiemelt feladatának tekinti a preventív kommunikációt, amellyel a kibertámadásokkal szembeni tudatosság megerősítését és az áldozattá válás megelőzését kívánja elérni. Az emberek kiberbiztonsági felkészítésében jelentős szerepet vállal a főkapitányság legfontosabb stratégiai partnere a Baranya Vármegyei Polgárőr Egyesületek Szövetsége.

A közös szerepvállalás jegyében szervezett december 8-ai szakmai napon a rendőrség munkatársai tájékoztatták a polgárőröket az online térben megvalósuló – elsősorban vagyon elleni – bűncselekmények elkövetési technikáiról, módozatairól és azok megelőzéséről.

Az interaktív szakmai nap célja az volt, hogy a polgárőrök a megszerezett tudásukkal részt vegyenek a kistelepüléseken élők tájékoztatásában, és ezzel megelőzzék az áldozattá válásukat.

A Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési programjának Hallottad? elnevezésű QR-kódos matricáját, amelyen keresztül online internetbiztonsági tájékoztatók érhetők el. Ezt hivatalos átadás keretében ragasztották fel a Baranya Vármegyei Polgárőr Egyesületek Szövetségének gépjárműveire.