Geresdlakon 15 éve indult az adventi mézeskalács falu megépítésének a  kezdeményezése, amit az első években az iskolában, majd a templomban helyeztek el.

A mézeskalácsfalu apró házainak, figuráinak megformálásába évről-évre egyre többen kapcsolódtak be, így az édes település folyamatosan nőtte ki a helyiségeket, így került mára a Hunyadi utca 21. szám alatti közösségi házba. Az illatozó látványosság természetesen adventen túl is nagy számban vonzza a teleülésre a látogatókat. 

Az évről-évre megújuló mézeskalácsfalu egész Geresdlakot bemutatja templomostól, tájházastól. Sőt, a településen élőket is megmintázzák, bájos figurákkal, kreatív ötletekkel kiegészítve.

Az itt élő embereken kívül a jószágok is helyet kaptak idén is a mézeskalácsfaluban, így láthatunk mézeskalácsból lovat, tehenet, de szarvasok vontatta szánt is, és fenyőfákat, és megannyi érdekességet.

A Gersdlakot alkotó településrészek: Püspöklak, Geresd és Kisgeresd is megjelennek szépen sorban a maguk helyén az illatos maketten.

Geresdlak a meseszép téli mézeskalácsfalu mellett országos hírű kékfestő fesztiválnak is helyet ad minden évben, amelyről a bahir.hu is beszámolt szeptemberben: