Az LMP szerint a kiemelt beruházási törvény a gátja Újbuda zöld fejlődésének is.    

Gál József, az LMP szóvivője keddi, online is követhető sajtótájékoztatón azt mondta: ez a törvény arra való, hogy a kormány bármikor átléphessen az érintettek és a helyi közösségek akaratán a tőke és a gazdasági érdekek érdekében.    

Ez történik, amikor a XI. kerületben, a Bikás park mellett több száz lakásos lakópark kap ilyen státuszt, amikor nincs kontrollja és döntési lehetősége a helyieknek, hogy mekkorára duzzad az autóforgalom és a beépítettség, amikor 120 méteres magas kampuszt húznak fel és sebet ejtenek Budapest látképén.     

Mindenhol megépülnek az épületek, de a beton marad, a tömegközlekedés, zöldfejlesztések mindenütt elmaradnak – közölte.   

Erre a törvényre csak azért van szükség, hogy a kormány saját oligarchái és a külföldi nagyvállalatok minden akadály nélkül tudják a saját gazdasági érdekeiket az emberekkel szemben érvényesíteni – értékelt.     

Megjegyezte: most megpróbálják a jogszabályt elrejteni az új építészeti törvényben, hogy hiábavaló legyen az LMP népszavazása.         

Varga Zsolt, akit az LMP Lágymányoson indít önkormányzati képviselőjelöltként, kiemelte: Budapesten belül talán Újbudán okozzák a legnagyobb problémát a kiemelt beruházások. Szóvá tette, hogy elmaradt a fonódó villamos meghosszabbítása és felszólította a kormányt a beruházás megvalósítására, a szükséges zöld fejlesztések befejezésére a városrészben.

Forrás: mti.hu