A 2 héttel ezelőtti Cukaricki elleni győzelem után már biztos volt, hogy elegendő egy pont a Fradinak, hogy továbbjusson a csoportkörből. Ugyanakkor, ha megveri hazai pályán a Fiorentinát, egyből a legjobb 16-ba kerül. Egy vereség esetén viszont akár a kiesés is lehet a zöld-fehér csapat sorsa.

A Fiorentina az első félidő első felében aktívabban játszott, sokkal többször jutott el a magyar kapuig, ám a hazai védelem jól állta a sarat. A félidő második felében – Nico Gonzalez sérülését követően – kicsit aktívabbá vált a magyar csapat, néhány helyzetet is kialakított. Á a félidő végén gólnélküli döntetlennel vonultak be a csapatok az öltözőbe. Ekkor a Genk már vezetett a Cukaricki ellen, így az is biztos volt, hogy innentől a Fradinak legalább az egy pont kell.

Aztán a 48. percben szinte megismétlődött ugyanaz, ami a Genk ellen itthon: Fani megindult a bal széles, majd ballal középre adott, Milenkovicsról Zachariassen elé pattant a labda, aki ballal a léc alá kanalazta azt.

A Fiorentina ezt követően megint kezdeményezőbbé vált, ám kevés veszélyes helyzetet tudott kialakítani. Sőt, a 64. percben a Fradi majdnem megduplázta előnyét: Zachariassen lövését Christenssen lábbal tolta a kapufára.

Aztán ahogy lenni szokott, a gól a másik oldalon születik: a 73. percben egy jobb oldali szöglet után Milenkovics tízről, középről balra fejeli a labdát, az érkező, Esitit megelőző Ranieri négy méterről jobbal a kapu túlsó, azaz bal felső sarkába emeli a labdát.

A maradék 20 percben bár volt néhány akció, egyik csapat sem vállalt nagy kockázatot, egyértelmű volt, hogy mindkét gárdának fontosabb az eredmény megtartása, minthogy minden áron győzelmet szerezzen. Így végül maradt az 1-1-es végeredmény.

Ez azt is jelenti, hogy a Ferencváros a legjobb 16-ba jutásért a 8 Európa-Liga csoportkör harmadik helyezettjei közül kap ellenfelet. Hogy ők pontosan kik, azt pár óra múlva tudjuk meg biztosan.