Csütörtökön a gödi képviselő-testület egy zárt ülés keretében, a DK-ból korábban kizárt Lőrincz Lászlónak 8,5 millió forintot szavazott meg. –csípte el a hírt a 24.hu Vajda Viktória, momentumos önkormányzati képviselő, a párt családügyi szakpolitikusának közösségi oldalán.

Az önkormányzati képviselő a közösségi médiában megosztott posztjában azt írja, hogy az egykori alpolgármester ezt „az »elmaradt« alpolgármesteri fizetésére, szabadságmegváltására és kamatokra” kapta, és a határozati javaslatra egyedül ő szavazott nemmel.

„8,5 milliót ér egy város és egy ellenzéki testület tönkretétele a Fidesznek Egyedül a Momentum képviselői nyomtak NEMET a mai zárt gödi testületi-ülésen, amin a többi képviselő megszavazott 8,5 millió forintot az ex DK-s Lőrincz Lászlónak az “elmaradt” alpolgármesteri fizetésére, szabadságmegváltására és kamatokra. Arra az alpolgármesteri munkára, amit a 2020 júniusában történt leváltása óta nem végez. Tegyük tisztába, leváltása előtt sem dolgozott máson, mint, hogy tönkretegye Gödöt, az összefogást és a momentumos polgármestert. Pusztító munkáját hálálja most meg a Fidesz ezzel a 8,5 millió forinttal. Lehet jogvitát folytatni azon, hogy a leváltását követő határozathozatalok során ő tulajdonképpen cím szerint alpolgármester volt-e vagy nem, de az nem kétség, hogy egy szalmaszálat sem tett keresztbe a város érdekében, sőt, leginkább csak a saját gazdagodását tartotta szem előtt. Többször kapott pénzt a Pest megyei önkormányzattól, hogy lejáratókampányt végezzen a megmaradt momentumos városvezetés ellen, illetve a 2022-es választáson indult el, hogy megzavarja az ellenzéki szavazókat, nyilván ezt sem ingyen végezte. A gödi önkormányzat az eddigi években sem volt egy egyszerű eset, illetve a Kammerer-éra alatti felelőtlen közpénzszórás is megér egy külön posztot, de ez a mostani húzás minden határon túlmegy. A mai nappal minden, legszorosabban vett képviselői mandátumomon kívüli tisztségemről, tanácsnoki pozíciómról lemondok, ugyanis nem lehet legitimálni azt a rendszert, amiben nem a teljesítmény, a munka számít, hanem a város kifizetőhelyként való működtetése és a korrupció. Én teszteltem az önkormányzatot, de a munkatervemet nem fogadták el nevetséges indokokkal (túl politikai, jelentsen ez bármit is), és a munkámat csak akadályozzák. A képviselői mandátumom maradék fél évében is igyekszem feltárni a gyanús ügyeket, és a körzetem lakóinak érdekében dolgozni, hiába akadályoznak minden lehetséges fronton.” – írja Vajda Viktória hivatalos Facebook oldalán.