A rossz döntés költségeit ne a magyarok, hanem azok fizessék meg, akik hozták a döntést. Magyarország az EU-csúcson nem vett részt az Ukrajna EU-s csatlakozásával kapcsolatos döntésben, megvétózta viszont az ukránoknak szánt 50 milliárd eurós támogatást – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában péntek reggel.

A tagfelvételi tárgyalások megkezdését Ukrajnával rossz döntésnek nevezte, és közölte, annak esetleges negatív következményeit a magyarok nem fogják megfizetni.

 Orán Viktor hangsúlyozta: az elmúlt időszaknak vannak tanulságai, az első, hogy a magyar gazdaság az uniós források nélkül is működik. A magas infláció, a szankciók okozta gazdasági zűrzavar, az energiaárak égbe emelkedése ellenére a magyar gazdaság átvészelte ezt az időszakot, sőt, az infláció a következő évben 5-6 százalék körül lesz, és a gazdasági növekedés is az egyik legmagasabb lesz az Európai Unióban.

A miniszterelnök hozzátette: második tanulság az, hogy Brüsszelben változásnak kell történnie, mert az, hogy így „packáztak” Magyarországgal, jelzi, Brüsszelben van hajlam arra, hogy visszaéljen a hatalmával.

Forrás: mti.hu