Vasárnap reggel fagypont körüli hőmérsékletre, elszórtan, de sokfelé előforduló gyenge fagyra kell készülni. Párásság, foltokban köd is képződhet.
Napközben jellemzően változóan felhős-napos, szűrt napsütéses, de főként a délnyugati országrészben, foltokban tartósabban ködös, szürke idő valószínű. Ködben szitálás lehetséges, de jelentős mennyiségű csapadék nem hullik.
Általában gyenge lesz a DDNY-ira forduló légmozgás, a délkeleti térségben élénkülhet meg kissé a szél a nappali órákban.
Éjszaka is marad a változó felhőzet. Ismét fokozódhat a párásság, képződhetnek ködfoltok. Fagypont közelébe, itt-ott az alá hűl a levegő.

A jellemző hőmérséklet átlaga (oC):


szombat délután 7,
vasárnap reggel 0,
vasárnap délután 7,
hétfő reggel 0 fok körül alakul.

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:


Hétfőn, kedden várhatóan folytatódik a nyugodt, jelentős időjárási eseményektől mentes, szűrt napsütéses, változóan felhős, illetve foltokban tartósabban párás, szürke időjárás. A légmozgás gyenge marad. Csapadék nem érkezik, esetleg a ködös területeken lehet szitálás. Hajnalonként fagypont körüli, délutánonként az évszakos átlagnál jóval enyhébb hőmérséklet ígérkezik. Az északkeleti országrészben lesz a legkevésbé enyhe a délután.

Szerdára is még hasonló időjárás valószínű a nap nagyobb részében, majd az esti órákra egy hidegfront érkezése körvonalazódik. Előreláthatólag ÉNY-ira fordul és feltámad a szél, vastagodó frontfelhőzet sodródik az ország fölé. Egyelőre jelentős csapadék érkezése nem látszik, de szórványosan lehetnek kisebb esők.

– Csütörtökön még a hidegfront alakíthatja az időjárást. Délelőtt borongósabb idő valószínűbb, de továbbra is komolyabb mennyiségű csapadék nélkül. Délutántól, nyugat felől csökkenhet a felhőzet. Eleinte élénk, majd mérséklődő ÉNY-i szél fúj.

Péntekre virradóan már melegfront érkezése körvonalazódik DNY-i széllel, változó felhőzettel. Az északi országrészben látszik esély némi csapadékra is, melynek halmazállapota kezdetben akár hó, havas eső is lehet, de egyelőre az a valószínűbb, hogy hamar esőbe vált.

forrás: eumet