Hosszan tartó betegség után hétfőn elhunyt Szentkirályi Balázs, korábbi indexes újságíró a G7 gazdasági lap alapítója, vezérigazgatója.

Próbáltunk felkészülni rá. Azaz mégsem. Bár tudtuk, hogy a betegség elveszi őt tőlünk, de sosem gondoltuk, hogy tényleg elveszi őt tőlünk. Hogy nincs itt. Hogy nem vitázik velünk, hogy nem mondja el vehemensen azt, mi szerinte a G7 és az újságírás. Hogy nem nevet velünk. Hogy nem nevet a halálon. Nehéz most mit írnunk. De megpróbáljuk felidézni, milyen is volt Balázs, aki nélkül egyikünk sem dolgozhatott volna a G7-nél.” – írták kollégái az oldalon. egyenként emlékeztek meg róla egy-egy gondolatsorral. Felidézték, hogy missziónak tekintette lapot, a nevet is ő találta ki. Számára a G7 nem munkahely volt, hanem a harmadik gyermeke.

„Amikor alig másfél hónapja utoljára beszéltünk, ugyanúgy hittél a gyógyulásban, a kezelésekben is persze, de legalább annyira a csodában. Ellentmondás nélkül hittél a hit erejében, amióta megkaptad az első, nyomorult diagnózist. Arról volt szó, felugrom nemsokára, és folytatjuk ott, ahol abbahagytuk, ahol a betegség csak egy külső körülmény, amit nem titkolni kell, hanem kifacsarni belőle mindent, amit lehet, és amin tudatosan dolgoztál: teljesebb, tudatosabb és jobb embernek lenni. Magánéletben és közügyekben is: Balázs élete legvégéig társadalmi víziókról és víziókban gondolkodott.” – írta Kolozsi Ádám.

Emlékét kegyelettel megőrizzük.

forrás: G7.hu