Az I. kerületi polgármester, V. Naszályi Márta állításával szemben semmilyen megállapodás nem született még a Déli pályaudvar területéről, így a MÁV Zrt. nem döntött, sőt nem is egyeztetett semmilyen terület értékesítéséről – írta a MÁV az MTI-nek.

A társaság az önkormányzati vezető múlt heti nyilatkozatára reagált, amelyben azt mondta, hogy hamarosan megkezdődhet a Déli pályaudvar elhagyott ipari területének megújítása. V. Naszályi akkor azt nyilatkozta, hogy a területen várhatóan rekreációs park lesz. A politikus a Fővárosi Közgyűlés ülésén azt is elmondta, hogy a MÁV kezdeményezte a tulajdonosi viszonyok rendezését. Ez ugyanis a Déli pályaudvar és környezet esetében összetett.

A MÁV erre reagálva azt írta: a vasúttársaság nincs olyan helyzetben, hogy bármilyen vagyontárgyának kedvezményes értékesítését egy-egy kiemelt fejlesztési terület vonatkozásában megengedhesse magának. Ez pedig a jövőben sem várható. A megoldás érdekében felvetették – határozottan nem a kedvezményes értékesítés, hanem – az értékarányos telekcsereügylet lehetőségét mint alkalmazható jogi megoldást. November 11-én erről az elvi opcióról tájékoztatták a kerület vezetését, amely két héttel később jelezte: egy ilyen megoldáshoz készek megszerezni a képviselő-testület támogatását is. Előrelépés ehhez képest nem történt – tették hozzá.

Forrás: 24.hu

Kép: Wikipédia