Tóth Ferenc Liszt-díjas karnagyot énekszóval köszöntötték a barátok, egykori tanítványok a 95. születésnapja alkalmából.

A remek hangulatú estén a Magyar Rádió Gyermekkórusának tehetséges fiataljai léptek a színpadra – írja beszámolójában a Komlói Újság. Ezt követően a Petőfi Sándor születésének 200. évfordulójára kiírt pályázat díjnyertes műveit, majd karácsonyi énekeket adtak elő. A megható köszöntésről egy videót is közzétettek:

Az ünnepségen felszólalt Dr. Hoppál Péter, országgyűlési képviselő is, aki a gyermekkórusok egyik fővárosának nevezte Komlót. A helyi nemzetközi gyermekkórus-fesztivál Komlónak széleskörű ismertséget adott és a magyar kórusművészetet is magasabb szintre emelte. Tóth Ferencet Kodály Zoltán is nagyon tisztelte, aminek köszönhetően egy példaértékű iskola jöhetett létre. A rendezvényen Polics József polgármester is köszöntötte a 95 éves karnagyot.

Kertész Attila Liszt-díjas karnagy, a Magyar Kodály Társaság és a KÓTA művészeti bizottságának tagja a Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége díszoklevelét adta át az ünnepeltnek.

A hangverseny után az aulában köszöntötték Tóth Ferencet 95. születésnapja alkalmából. Egykori tanítványai és barátai is köszöntötték, természetesen a közös éneklés sem maradhatott el.