Egy jövőbeni óriásproject keretében épülhet meg az új Duna-híd Mohácsnál. Erről Lázár János a Rádió7-nek nyilatkozott. A képviselő kiemelte, magára a projectre 300-320 milliárd Eurót szánnak.

Az új híd nemcsak a helyi lakosság mindennapjait tenné könnyebbé, hanem az országos úthálózatban is kiemelt jelentőséggel bírna: kapcsolatot teremt az 51. számú főút és az M6-os autópálya között – írja a Pécsaktuál az esetről.

A távlati célok között is fontos szerepet játszik, hiszen a déli országos közúti gyorsforgalmi gyűrű bekapcsolódó elemeként is funkcionálhat. Ez azt jelenti a gyakorlatban, hogy összekötné a sugárirányú gyorsforgalmi infrastruktúra-elemeket, valamint a déli határ mentén elhelyezkedő városok (Pécs, Mohács, Baja, Szeged) ipari súlypontjait. Arról nem is beszélve, hogy a déli-délkeleti szomszédos országokból érkező teherforgalmak számára is átkelést biztosítana a folyón. Ennek a számottevő kamionos forgalomnak nem szükséges a megközelítőleg 30 kilométerrel északra, egyébként belterületen elhelyezkedő bajai hídon áthajtani.

Maga a fejlesztés nem csupán a híd építésére vonatkozik: közúti fejlesztések és a kikötő fejlesztése is tervben van a projectben.