Nemrégiben érkezett szerkesztőségünkhöz egy levél a Tüke Busz egyik dolgozójától – aki kérte, hogy nevét ne hozzuk nyilvánosságra – hogy az év végi juttatások kapcsán komoly igazságtalanságok merültek fel. A levélben foglaltak tartalmát változatlanul közöljük.

A levél alapján minden dolgozónak járt év végén nettó 200.000 forint juttatás. A kizáró okok terén ugyanakkor már vannak furcsaságok. Aki 60 napot meghaladó időszakban táppénzen volt, az egy fillért nem kapott ebből az összegből. Ugyanakkor két középvezető felesége, akik nyár óta GYES-en vannak – tehát ténylegesen jelenleg nincsenek is állományban – ugyanezt megkapták.

Olvasónk méltatlannak tartja az Év Embere díjak kiosztását is. Elmondása szerint minden évben állomásonként egy (max. 2) sofőr, valamint céges szinten 1 forgalmista és 1 diszpécser szokott lenni, aki ezt a címet megkapja. Ehhez képest az idei évben volt olyan középvezető házaspár, akik családi szinten összesen nettó egymilliót vihettek haza a különböző díjak és juttatások miatt.

Szerkesztőségünk meg fogja keresni a Tüke Buszt is, hogy reagáljon az itt elhangzottakra, amennyiben választ kapunk, azt is közöljük.