Karácsony második napján az időjárás enyhe lesz.
Változóan felhős-napon, reggel, délelőtt helyenként, főként nyugaton ködfoltos idő várható, de előreláthatólag az ország döntő részén a napsütés lesz túlsúlyban. Csapadék nem valószínű.
A helyenként élénk DNY-i szél estétől ÉNY-ira fordul.
Éjszaka főként délnyugaton képződhet köd, másutt élénk szél és változóan felhős ég lehet a jellemző.

A jellemző hőmérséklet átlaga (oC):


kedd reggel 5,
kedd délután 13,
szerda reggel 3 fok körül alakul.

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:


– Szerdán, csütörtökön és pénteken az ország nagy részén gyenge légmozgás lesz a jellemző. Változóan felhős-napos, illetve ködös területek váltakoznak. Kissé csökken ugyan a hőmérséklet, de marad az évszakos átlagnál enyhébb idő. Számottevő csapadék nem hullik, de a ködös területeken szitálás előfordulhat.
– Szombaton már nagy bizonytalanság mellett egy melegfront érkezhet térségünkbe felhősödéssel, és megerősödő D-i széllel. Helyenként előfordulhat kisebb eső is.

Árhullám

Többször írtunk arról, hogy  a csapadék okozza a Dunán és mellékfolyóin az árhullámot – hangsúlyozta az OVF.     

A Dunán az ár jelenleg Pozsony és Nagybajcs között tetőzik, az Országos Vízjelző Szolgálat hétfő reggeli előrejelzése szerint Nagybajcsnál még néhány centiméteres vízszintemelkedésre lehet számítani, a tetőzés nem éri el harmadfokú árvédelmi szintet.

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság korábban azt közölte az MTI-vel, hogy a Duna felső szakaszán elkezdődött az árhullám tetőzése. A vízszint már a Dunakanyarban és a fővárosban is látványosan emelkedik. Budapesten a Duna tetőzése szerdán napközben várható – írták.  

 

Forrás: EUMET