Interjút adott a Sportalnak Karsai Dániel alkotmányjogász, amelyben a sporthoz fűződő viszonyáról beszélt. Az ALS betegséggel kűzdő jogász arról lett ismert, hogy az eutanáziához való jog elismeréséért harcol, az ügy már az emberoi jogok nemzetközi bírósága előtt van.

„Gyors voltam, mint Ben Johnson, utolértem és leszereltem a villámléptű csatárokat is” – mondta Karsai Dániel. Karsai a gimnáziumban atletizált, majd az öccsével együtt a Vasas ifjúsági csapatában focizott, később a MAFC-ban játszott. Amikor négy éven át Strasbourgban dolgozott, akkor az Európai Tanács focicsapatában lépett pályára, majd Neudorfban is játszott. Az Elzász megye VI. osztályú csapatával bajnoki címet is szerzett.

Karsai tíz éve hagyta abba a focit, mert elege lett „az itthoni bunkó stílusból, a beszólogatásokból, és a győzelmi kényszerből”. Ezután kezdett el jiu-jitsuzni, amiben a barna övig jutott. Kétszer teljesítette az országos Kéktúrát is, 2014-ben megmászta az 5500 méter magas Kala Patthart és a Himaláját, és járt az Everesten is.

Karsai Dániel ma már csak kerekesszékkel tud közlekedni, így kedvenc csapata, a Vasas meccseire is. Rendszeresen azt álmodja, hogy egészséges. „Sétálok lazán, jókedvűen futok, mint Forrest Gump. Aztán reggelente jön a valóság felismerése, és azt mondom magamnak: így, ebből kell kihozni a legtöbbet.”