Az elmúlt tíz évben egyre több információ került nyilvánosságra Michael Schumacher állapotáról, aki tíz évvel ezelőtt szenvedett súlyos síbalesetet az Alpokban található Meribelben, a súlyos síbalesetből a Forma1-es pilótának sajnos mind a mai napig nem sikerült felépülnie.

Sajnos az egykori Forma1-es pilóta állapotában az elmúlt tíz évben sem állt be olyan jelentős változás, ami optimizmusra adhatna okot.

A Forma-1-es legenda 2013. december 29-én, a franciaországi Méribelben esett el síelés közben, súlyos fejsérülést szenvedett, ami miatt kétszer meg kellett operálni. A súlyos fejsérülése miatt Michael Schumacher kómába került. A baleset óta folyamatos orvosi rehabilitáción vesz részt, visszavonultan él, a nyilvánosság előtt nem mutatkozik.

A családja a baleset óta nem oszt meg Michael Schumacherről információkat a sajtóval, ezért csak olyan információk kerülnek napvilágra az egykori pilótával vele kapcsolatban, amiket a hozzá közel álló ismerősök, barátok árulnak el, egy-egy látogatásuk után.

A szomorú évforduló alkalmával a BILD újabb részleteket árult el Michael Schumacher gondozása, és rehabilitációja kapcsán.

  • tizenöt főnyi orvosokból, masszőrökből és asszisztensekből áll az a gondozó csapat, akik a nap 24 órájában a legjobb ellátást nyújtják a betegnek,
  • a hétszeres Forma-1-es világbajnokot többek közt egy Mercedes AMG autóba is beültették a szokatlan terápiája során, amelytől azt remélték, hogy az ismerős hangokkal hatékonyan stimulálni tudják az agyát,
  • Schumacher felesége, Corinna szigorú szabályokat írt elő a látogatók tekintetében. A listán olyan közeli barátok szerepelnek, mint Jean Todt, Schumacher korábbi csapatfőnöke és Luca Badoer.

Michael Schumacher egykori német autóversenyző, a Formula–1 hétszeres világbajnoka és a sportág egyik legeredményesebb pilótája. Ő volt a Formula–1 első német világbajnoka, mely nagy szerepet játszott a sportág németországi népszerűsítésében is. Egy 2006-ban, az FIA, aNemzetközi Automobil Szövetség által végzett felmérésen a szurkolók a Formula–1 legnépszerűbb versenyzőjének választották.

Most bizony elkelne egy kis csoda, hogy Michael Schumacher felépülhessen. Bízzunk hát, a csodában.