Egy év kihagyás után újra Mészáros Lőrinc van az élen a Forbes Magazin listája szerint

Immár ötödik alkalommal került a Forbes milliárdoslistájának élére Mészáros Lőrinc. Neki egy év alatt 150 milliárd forinttal nőtt a vagyona! Korábban már megírtuk, hogy egy év szünet után visszatért az élre a miniszterelnök jó barátja, aki tavaly némi meglepetésre „csak” a lista 3. helyre került. A felcsúti üzletember becsült vagyona egy év alatt 150 milliárd forinttal nőtt. De jó néhány új név is felbukkan a leggazdagabbak között, Orbán Viktor veje a 27. a listán, 75,3 milliárd forintos becsült vagyonnal. „Egyre többen vannak a topmezőnyben olyanok, akik a kormánytól és kormányközeli rokonaiktól érkező hátszél nélkül legfeljebb középkategóriás vállalkozók lennének. A könnyen szerzett tőke miatt ráadásul sok helyen megvan a forrás arra is, hogy megfizessék a látszatot, mintha valóban profi és self-made üzletemberek lennének – közben viszont még soha nem voltak olyan kifinomult módszerek döbbenetes vagyonelemek elrejtésére, mint most.”írja hasábjain a Forbes.hu

Új nevek, illetve nagy visszatérők is vannak a listán

A második Csányi Sándor, akinek a becsült vagyona 573,7 milliárd forint. Vagyonának azonban csak kis részét teszik ki az OTP-részvények, annál nagyobbat a Bonafarm, melynek becsült értéke 320,4 milliárd forint.

A harmadik a listán Felcsuti Zsolt, az MPF Holding tulajdonosa, akinek a becsült vagyona 442,9 milliárd forint. A géptartozékgyártásról, ipari alkatrészeiről, csiszolószerszámairól (Widenta), építőkemikáliáiról (Kemikál), illetve hűtő- és fűtőkészülékeiről (FÉG) ismert csoport jelentős fejlesztéseket valósított meg tavaly. Már nem dobogós helyen, de jelentős vagyonnal Veres Tibor áll a negyedik helyen, akinek vagyonát 438,2 milliárd forintra saccolják.Vagyonának legnagyobb szeletét a magyar ingatlanpiac egyik legfontosabb szereplőjét, a Winget is tulajdonló Dayton Invest csoport adja. Az ötödik a listán Gattyán György, akinek vagyonát 424,8 milliárd forintra becsülik. A Luxemburgi központú cégcsoportja, a Docler Holding továbbra is növekedésben van

Kik vannak még a lista első tíz helyén

A hatodik helyen áll Szíj László 281,3 milliárd forint becsült vagyonnal, a hetedik Jellinek Dániel, akinek vagyonát 249,5 milliárd forintra saccolják. De az első tízben van még Demján Sándorné, Széles Gábor és Garancsi István is, mindhármuk vagyona, egyenként 200 milliárd forint körül van.

Idén először öt magyar is lesz a Forbes nemzetközi (dollár)milliárdoslistáján. Az ötven leggazdagabb magyar vagyona összesen 6935 milliárd forint, ami a magyar 2022-es GDP körülbelül 10 százalékának felel meg.

A listát ide kattintva érheti el!