Ma reggeli írásában a szeretlekmagyarorszag.hu élcelődik azon, hogy Orbán Viktor döntése értelmében január 1-től Révész János dolgozhat kórházi főigazgatóként. Elődjének távozásáról annyi tudható, hogy gazdálkodási problémák felszínre kerülése miatt menesztették.

Az új kórházigazgató kinevezését Orbán Viktor aláírásával is hitelesítette.

Az időközben a Magyar Közlönyben is megjelent hírek szerint 2024. január 1-től Révész János lesz a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház főigazgatója új kórházi főigazgatója.

Révész János az RTL írása szerint már korábban is írásban utasította a kórházban dolgozó orvosokat, hogy a belépésekor szinte katonásan, őt felállással köszöntsék az intézmény reggeli értekezletein.

Mindezek mellett még azt is elrendelte, hogy az értekezletre bármilyen okból, akár egy betegtől is késve érkezők már nem csatlakozhatnak a megbeszéléshez. Ezt azzal erősítette meg, hogy be kell zárni az ajtót, „jelezve ezzel, hogy további belépés nincs”.

Az intézkedésinek napvilágra kerülésekor a Magyar Orvosi Kamara megyei elnöke szerint a kórházban többen is kezdték kellemetlenül érezni magukat az új szabály miatt, és fontolgatták onnan a távozásukat.

„Ez egy rossz árnyékot vetett az egész megbeszélésre, elég fagyos volt a levegő ennek kapcsán” – mondta Csilek András. A Magyar Orvosi Kamara megyei elnöke szerint is eléggé életszerűtlen egy orvost azért kizárni a reggeli értekezletről, mert egy újraélesztés miatt késéssel tud megjelenni.

A kórház főigazgatója a változtatások bevezetését az akkoriban zajló mintegy 3 milliárd forintos beruházások tették szükségessé, melyeket elmondása szerint: „a főorvosi kar bevonásával, egyetértésével és támogatásával” fejlesztettek ki, és véleménye szerint az új szabályok megfelelnek „a XXI. századi követelményeknek”.

2023 márciusában, a Telex már írt az esetről, mikor a Magyar Orvosi Kamara tiltakozott Révész János egy másik körlevele miatt, amiben a főigazgató azt kérte, hogy kirekesztő módon csak azoknak a kórházi dolgozóknak a másodállásra vonatkozó kérelmét támogassák a megyei kórház részlegvezetői, „akik az önként vállalt túlmunkakeret maximumában közreműködnek a kórházzal.”

A Magyar Orvosi Kamara álláspontja ebben a kérdésben az volt, hogy a kérés súlyosan törvényellenes, és a leírtak a részlegvezetőket törvényszegésre buzdítják.  Válaszlevelükben többek közt arra hivatkoztak, hogy az egészségügyi dolgozókat az egészségügyi törvény szerint nem lehet többletmunka vállalására kényszeríteni.

Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu