Szerdán hajnalban sűrű felhőzet érkezik területünkre, melyet csapadék kísér. A záporok több hullámban érkezhetnek, helyenként jelentős mennyiségű esővel. A hajnali hőmérsékletek 5 és 7 fok között mozognak. A délnyugati, nyugati szél élénk, néha erős lehet.
A délutáni órákban a szél ereje mérséklődik. Az égen sok felhő lesz, és helyenként elszórt záporok is előfordulhatnak.
A hőmérséklet a nap folyamán 11 és 13 fok között várható.
Estére továbbra is sok felhő borítja az eget. Az éjszaka második felében ismét csapadékosabbra fordul az időjárás. Az éjszakai minimum hőmérsékletek mindenhol 5 fok felett maradnak. – ígéri a 2024-es év első szerdájára a Meteo Mecsek.

Érdemes elgondolkodni néhány népi megfigyelésen is. Január 1-e időjárását már ismerjük. Az év első napjához kapcsolódóan a népi megfigyelés azt tartja, hogy: amennyiben az újévi éjszaka csillagos volt, akkor ennek esetén rövid télre számíthatunk. Hosszú, kemény telünk lesz azonban, ha reggel hideg, északi szél fújt.

Január 6-ra, Vízkeresztre viszont egy fura a népi logika dukál: ha “csurog az eresz”, azaz olvad, akkor hosszú; ha fagy, akkor viszont még hosszabb telünk lesz. Egyedül attól kell félni a téli sportok kedvelőinek, ha vízkeresztkor havazik, ebben az esetben ugyanis hamar megjön a tavasz.