1969-ben született Michael Schumacher német autóversenyző, a Formula-1 egyik kiemelkedő egyénisége. Pályafutása idején 91 futamgyőzelmet és 7 világbajnoki címet szerzett. Legnagyobb sikereit a Ferrari színeiben aratta.

A sportág egyik legnépszerűbb, de egyben legmegosztóbb alakja, aki számos rekordot tart a mai napig. Aktív pályafutása 2012-ig tartott, már karrierje alatt is számtalanszor jótékonykodott. 2013 decemberében életveszélyes síbalesetet szenvedett, fél évig kómában volt, rehabilitációja azóta is tart. A 2008-as Asterix az olimpián című filmben mellékszereplőként tűnt fel. – írja róla a PORT.hu

Versenyzői karrierje 1991-ben kezdődött a Benetton Fordnál, ahol első teljes szezonjában már futamgyőzelmet, majd 1994-ben és 1995-ben két világbajnoki címet szerzett.

Ezután vált a Ferrari versenyzőjévé, ahol hosszú idő után újra győzelemre tudta vezetni a maranelloi gárdát. 1996-ban még „csak” 3 futamgyőzelem volt a neve, ám 1997-ben és 1998-ban már a világbajnoki címért küzdött, majd 1999-ben sokak szerint meg is lett volna neki, ha nincs a silverstone-i lábtörése. 2000-ben azonban már megszerezte a bajnoki címet,m majd ezt követte további négy, ezzel a Formula 1 egyik legnagyobb dominanciáját hozta. 2005-ben az új gumiszabályok visszavetették a Ferrarit és kiszállt a bajnoki címért folyó küzdelemből, de az egyéni 3. helyet így is megszerezte.

2006-ban aztán ismét szoros bajnoki csatát vívott az akkor még ifjú titánnak számító Fernando Alonsoval, ahol 2 futammal a vége előtt még vezetett, ám az utolsó futamok technikai hibái megpecsételték a sorsát. Ennek az évnek a közepén, Monzában bejelentette a visszavonulását.

Korábban is többször írtunk már az autóversenyzőről. 2021. szeptember 15-én kezdenek vetíteni egy Michael Schumacher életét bemutató dokumentumfilmet. Az alkotás azért is egyedüli, mert a Schumacher család meghozta a döntést, hogy megtörik a csendet és bepillantást engednek féltve őrzött életükbe.