Ma ünnepli 50. születésnapját Gáspár Győző zenész, romarapper, televíziós személyiség. Győzike – ahogyan sokan ismerik – 1974. január 4-én látta meg a napvilágot Salgótarjánban, gyerekkorát az alig több mint 1.500 fős Nógrádmegyerben töltötte.

Országos ismertségre a Romantic zenekarban tett szert, ahol Kunovics Katinka és Völgyi Zsuzsi mellett ő volt a csapat harmadik tagja, ám egy idő után ő volt az együttes emblematikus arca. Olyannyira, hogy 2005-től az RTL Klubon egészestés reality-show főszereplője lett a családjával. Ez a Romantic együttes megszűnését is vonta maga után, ugyanis nem tudták a TV-showt összehangolni a fellépésekkel. Ezután Győzőnek két új formációja is lett, ám ezekkel a Romantic sikerét megközelíteni sem tudta. 2016-ban aztán az újjáalakult Romantic zenekarral is voltak fellépései.

2010-ben a Győzike Show véget ért, ám Győző a TV2-n az Édes Életben folytatta médiaszereplését, majd később a „Van életünk” c. műsorban is szerepelt, ezenkívül epizódszerepek szintjén más műsorokban is megjelent. Ugyanígy a családtagjai is ismertté váltak, felesége, Bea a Konyhafőnök több évadjában zsűrizett és szakácskönyveket is jelentetett meg, nagyobbik lánya, Evelin önálló műsorvezetés mellett a 2022-es Survivorben bukkant fel, míg testvére, Zsolti a Farm VIP műsorvezetője.

2022-ben politikai támadások kereszttüzébe is került, amikor először a Békemenetben jelent meg, majd március 28-án be is lépett a Fideszbe. Tavaly több Ferencváros-meccsen részt vett, ami más szurkolótáboroknak adott erőteljes támadási felületet.

Szerkesztőségünk további sikeres éveket kíván neki!