A magyar férfi vízilabda-válogatott 10-8-ra kikapott csütörtökön az esélyesebb görög csapattól a horvátországi Európa-bajnokságon a B csoport zágrábi nyitányán.

A világbajnok magyar együttest ezúttal javarészt fiatal tehetségek alkotják a kontinensviadalon. A vb-ezüstérmesként szintén olimpiai kvótával rendelkező görögök a legjobbjaikkal érkeztek a horvát fővárosba. Így aztán nem is számított meglepetésnek, hogy az Eb-k történetében először legyőzték a magyarokat.

A görögök tulajdonképpen végig kézben tartották a mérkőzést, igaz, ők is kissé „rozsdásan” játszottak. A fiatal magyar csapat becsülettel küzdött, többször volt lehetőség az egyenlítésre, de összességében az ellenfél megérdemelten nyerte meg a meccset. Az első negyedben egyértelműen velünk volt a kapufa, a védekezés rendben volt és Bányai kapus is több szépet védett. Az egygólos előnyt a félidőre még eggyel növelték a görögök, akik egyre inkább átvették az irányítást.

A második félidőt jól indította a magyar válogatott, de az egyenlítés sajnos nem jött össze, pedig több lehetőség is volt rá. Az 1-2 gólos különbséget nem sikerült csökkenteni, így végül a válogatott 10-8-as vereséget szenvedett.

Az Eb-ezüstérmes magyar válogatott szombaton Georgiával, hétfőn pedig az Olaszországgal találkozik a csoportkörben. Az első két helyezett a negyeddöntőbe jut, a 3-4. helyezettnek pedig játszania kell a nyolc közé kerülésért az alsóbb divízióból érkező csoportgyőztessel vagy második helyezettel.

Kép: MTI/Illyés Tibor