Szombat hajnalban a hőmérséklet minimumai 6 és 8 fok között alakulnak, így az enyhe idő megmarad. Délelőtt még nem várható csapadék. A délkeleti szél mérsékelt marad. A délutáni óráktól kezdődően északnyugat felől érkezik a csapadék, több helyen elkezdődik az esőzés.
Délután folyamatosan és változó intenzitással esőre számíthatunk. A hőmérséklet csúcsértéke 8 és 10 fok között mozog, így az idő továbbra is enyhének mondható. Estére az esős időjárás megmarad, a hőmérséklet pedig továbbra is enyhe marad. ígéri a 2024-es év első szombati napjára a Meteo Mecsek.

Január 6: Vízkeresztkor napjára fura jóslást ígér a népi logika: ha “csurog az eresz”, azaz olvad, akkor hosszú; ha fagy, akkor viszont még hosszabb telünk lesz. Egyedül attól kell félni a téli sportok kedvelőinek, ha vízkeresztkor havazik, ebben az esetben ugyanis hamar megjön a tavasz.

A mai január 6-ra eresz csorgást, vagy is esőt ígérnek a meteorológusok, tehát egyelőre egy hosszú tél vár ránk. Mindenesetre használjuk ki a ma kezdődő farsangot, és süssünk fánkot, igyunk hozzá forralt bort, és nevessünk sokat.