Magyar rendszámú autó vezetője okozott súlyos balesetet szombaton hajnalban Horvátországban. Hárman meghaltak, 12-en pedig megsérültek a Zágráb és Rijeka közötti autópályán, Novigrad na Dobri közelében – közölte a Károlyváros megyei államügyészség.

    A helyszíni vizsgálat megállapította, hogy a magyar rendszámú autó sofőrje észak felé haladva nekiütközött a pályaelválasztó korlátnak. Áttörte azt, majd átsodródott a dél irányú pályára, és ott frontálisan összeütközött egy horvát rendszámú autóval. A horvát gépkocsiban egy házaspár utazott gyermekével. A 48 éves férfi és a 47 éves nő a helyszínen életét vesztette.
    A magyar rendszámú autóban egy ember halt meg, az ő személyazonossága egyelőre ismeretlen.


    Ivana Kovacic, a károlyvárosi kórház igazgatója a sajtónak úgy nyilatkozott, hogy súlyos sérülésekkel került kórházba az a horvát állampolgárságú kiskorú személy is, akinek szülei életüket vesztették a balesetben. A többi sérült nincs életveszélyben – mondta, hozzátéve, hogy külföldi állampolgárokról, vélhetően egyiptomiakról van szó.
    A baleset hat sérültje került a károlyvárosi kórházba, kettőt Ogulinba, hármat Rijekába egyet pedig Zágrábba szállítottak.
    Vera Magdic Bizanovic károlyvárosi államügyész a horvát közszolgálati televíziónak úgy nyilatkozott, hogy még vizsgálják a közlekedési baleset körülményeit. Különös tekintettel a magyar rendszámú járműben utazók személyazonosságának megállapítására. Több sajtóorgánum is arról számolt be, hogy a magyar gépkocsi illegális migránsokat szállított, ezt azonban egyelőre nem erősítette meg az államügyész.

Korábban is írtunk már hasonló estről itt. Bizonyára sokan emlékeznek arra, amikor 2022 augusztusában lesodródott az autópályáról, majd a falnak ütközött egy busz Horvátországban. Abban a balesetben tizenkét ember meghalt és legalább negyvenen megsérültek. Az eset a Zágrábtól a magyar határig vezető sztrádán történt az észak horvátországi Varasd (Varazdin) közelében, a Brenznicki Hum és Komin közti autópálya-szakaszon. 

forrás: mti