Hat év fegyházbüntetésre ítéltek egy baranyai férfit, mert kiskorú unokahúgával erőszakoskodott. A Pécsi Fellebbviteli Főügyészség MTI-hez eljuttatott keddi közleménye szerint a baranyai férfi 2019 márciusában egy élelmiszerboltban találkozott testvére tízéves lányával, akivel beszélgetni kezdett.
    A beszélgetést követően a kislány a vádlott tehergépkocsijába ült. Majd nagybátyja egy elhagyatott füves-bokros területre hajtott, ahol szexuális indíttatásból erőszakoskodni kezdett vele.
    A lány eközben a férfi ülésen hagyott mobiltelefonjával észrevétlenül felhívta édesanyját. Aki a gépkocsiban zajló beszélgetés hallatán a hívást nem észlelő vádlottnak üzeneteket küldött. Felszólítva, az elkövetőt, hogy cselekményét hagyja abba, és a lányt azonnal vigye haza.
    A vádlott mintegy fél óra elteltével vette észre a hívást és az üzeneteket. Ijedtében unokahúgát lakóhelye közelébe vitte, mielőtt elengedte megfenyegette és arra kérte, hogy a történtekről ne beszéljen.
    A védelem fellebbezése folytán eljáró táblabíróság határozatával – a vádhatóság indítványával megegyezően – helybenhagyta a Pécsi Törvényszék első fokon meghozott korábbi ítéletét, amely a vádlott szexuális erőszak bűntette miatt marasztalta el.

Hasonló hírek itt.

forrás: mti