Hétfő hajnalban kezdetben fagyra kell készülnünk, de a reggeli órákra átmeneti melegedés kezdődik, a hőmérséklet 1-3 fok között alakul. A csapadék a reggeli óráktól alakul ki felettünk, kezdetben havaseső formájában, majd esőre vált. A Mecsek magasabb pontjain akár végig havazhat, ott több centi vastag hóréteg alakulhat ki. Délelőtt folytatódik a csapadékos, de enyhébb idő. A változó irányú szél mérsékelt lesz.

Délután kezdetben marad az eső (a Mecsekben akár havazás), majd észak felől érkezik a hidegfront, melynek hatására megindul a hidegebb levegő, így a csapadék előbb vegyes lehet, majd egyre nagyobb területen válthat havazásba. A változó irányú szél mérsékelt lesz. A hőmérséklet maximuma 1-3 fok között alakul, de kora estére a térség nagy részén már fagyra kell számítani. A csapadék hétfő éjfélig, kedd hajnalig kitart, több centis tapadó hóréteg alakulhat ki, mely olvadni fog.

Kedd reggel még előfordulhatnak hózáporok, majd dél felé elhagyja a térséget a csapadékzóna. A hajnali minimumok -4 és -2 fok között alakulhatnak. Délelőtt kevés felhő lesz felettünk, sok napsütésben bízhatunk. Az északnyugati szél élénk lesz, majd fokozatosan mérséklődik és délire vált.

Forrás: Meteo Mecsek

Képünk illusztráció!