A Kozármisleny Sportegyesület ifjú kézilabdás lányai a Motherson Mosonmagyaróvár KC csapatát látták vendégül vasárnap kora délután. Ellenfelünk a mérkőzést megelőzően 5 győzelemmel és 6 vereséggel rendelkezett, míg a mislenyi lányok 6 győzelmet, és 5 vesztes meccset tudhattak maguk mögött, így elmondható, hogy a hazaiak voltak az esélyesek a vasárnap délutáni összecsapáson. De ahogy mondani szokták  – főképp egy kiegyenlített mezőnyben – a pályán kell megmutatni, hogy a papírforma hogyan érvényesül.

Ezen a délutánon ez sem volt olyan egyszerű. A mosonmagyaróvári lányok szívósan tapadtak az első játékrész kezdő perceiben a hazaiakra, majd 7-7 után egy 0-3–as rohamot produkáltak, magukhoz ragadva ezzel a vezetést, de szerencsére a mislenyi lányok sem ijedtek meg a feladattól.

A félidő derekára utolérték a jól küzdő vendégeket, majd a záró sípszóig át is vették az irányítást, és ezzel együtt a vezetést is. Gólgazdag (20-19) első játékrész után érkezett el a két félidő közti pihenő.

A második félidő első pár perce ismét a vendégeknek sikerült jobban, ezúttal négy találattal húztak el a kozármislenyiek előtt. Ismét fel volt tehát adva a lecke, de a hazai pályán küzdő lányok megoldották ezt a feladványt is. Előbb ledolgozták a hátrányt, majd átvették a vezetést, s ezúttal a mislenyiek léptek meg három találattal.

De, hogy továbbra se legyen izgalommentes a mérkőzés lezárása, újra közeledett a Mosonmagyaróvár, azonban kiegyenlíteniük már nem sikerült. Egy találatot megőrzött Kozármisleny az előnyből, és ezúttal ez elégségesnek bizonyult a győzelemhez.

Nem volt tehát izgalommentes az évkezdés, de a két pont a hazai pályán küzdőknél maradt, így csapatuk a tabella hatodik helyéről várja a folytatást 14 megszerzett bajnoki egységgel és egy érdekes következő kihívással, hiszen Székesfehérvárra, a Kínai ”B” válogatotthoz utaznak legközelebb a lányok, 2024. január 21-én. 

Mátrai Péter: Gratulálok a csapatnak! Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés lesz, mivel ellenfelünk jó játékerőt képvisel. Fizikálisan és taktikailag is jól felépített gárda. Emellett egy hónapos szünet után nem egyszerű visszarázódni és újra pályára lépni, ami mindkét csapatnál látszott. Hullámzó volt a meccs. Örülök, hogy a végén mi jöttünk ki győztesen ebből, illetve annak is, hogy a szünet utáni edzések fenomenálisak voltak. Keményen és elszántan álltak bele a lányok a munkába. A hibákat természetesen javítanunk kell továbbra is, de voltak védekezésben és támadásban is szép dolgok. Jövő héten különleges meccs lesz, hiszen egy válogatott ellen léphetünk pályára! 

Kozármisleny SE – Motherson Mosonmagyaróvári KC 33-32 (20-19)
U19 I. Osztály – Nyugat
Játékvezetők: Meilinger Zsolt, Szabadi Tamás 

Kozármisleny SE: Mohari, Horváth – Hónig 6, Hajzer 3, Kornfeld 3, Bernhardt 5, Daradics 1, Bánhegyi, Kollár, Buchholz 1, Papp-Szentpáli 1, Bursac 3, Grosics 8, Kovács, Kecskés 2, Fiáth
Edző: Mátrai Péter 

Forrás: kozarmislenyse.hu