Csütörtök hajnalban erőssé, olykor viharossá fokozódó délnyugati széllel egy melegfront érkezik. Sok lesz a felhő felettünk, és a délelőtti órákban nyugat felől elered az eső. Záporos jelleg lesz a jellemző, néhol 10 mm-t megközelítő mennyiség eshet. A hajnali minimumok 7-9 fok között alakulhatnak. A délnyugati szél továbbra is erős lesz, de egy-egy viharos lökés sem kizárt!

A déli órákat elhagyva mérséklődni kezd a szél, de marad a délies légmozgás. Késő délutánra fokozatosan csökken a csapadék, kelet felé elhagyja térségünket a melegfront csapadéka. A hőmérséklet 14-16 fok között alakulhat, de nem kizárt, hogy a maximumok elérhetik a 17 fokot is, mellyel 106 éves melegrekord is megdőlhet, amelyet Kaposváron mértek.

Estére még marad az enyheség, majd éjfél tájékán viharossá fokozódik az északnyugati szél és markáns hidegfront éri el térségünket. Többfelé ered el az eső, akár még zivatar is kialakulhat. Rövid idő alatt 10-12 fokot csökkenhet a hőmérséklet.

Péntek hajnalban északnyugat felől beáramlik a hideg levegő, mellette a hidegfronthoz tartozó csapadék is. Ez esőt többfelé havazás váltja, néhány centi friss hóréteg is kialakulhat. Az északnyugati szelet többfelé kísérheti erős, olykor viharos lökés. A minimumok hajnalban -1 és +1 fok között alakulhatnak. A délelőtt folytatódik a csapadékos idő, majd fokozatosan mindenütt megszűnik a havazás. Az északnyugati szél mérséklődik, de marad élénk.

Forrás: Meteo Mecsek