16 nap után újra visszakerült otthonába Nala, a világos barna színű cane corso fajtájú 2 éves lánykutya, aki szilveszterkor tűnt el Pécsről, és akit a gazdája kétségbe esetten kereste.

Pécsi Mentőkutyás Egyesületből Fodor Ádám volt az aki nagy lelkesedéssel és aktivitással vette ki részét a 16 napja eltűnt Nala keresésében. – olvasható az egyesület közösségi oldalán.

Drónnal, hőkamerás drónnal, autóval, kutyával, gyalog, hidegben, hóban próbált segíteni. Persze nem egyedül. A gazdik, a gazdák család tagjai, barátai civil állatmentők, és a végén már fél Pécs is kereste Nalát! Hála a példaértékű összefogásnak és a gazdik kitartásának meg lett. Nem adta fel sem ő, sem a család. Reméljük, hogy Nala hamar felépül és újra a régi lesz.

„Nala jól van! Az átélt kaland ellenére még így is megállt az előszobában a szokásos lábtörlésre, de természetesen ez alkalommal eltekintettünk ettől. Jókedvű, és láthatóan élvezi a visszatért biztonságot és szeretetet. Szegényke nagyjából 10 kilót fogyott, de apró adagokkal megkezdtük a súlyának helyreállítását.” – tudatta az egyesület közösségi oldalán a kutyus gazdája.

„Szeretnénk ezúton kifejezni hálánkat és köszönetünket a segítségért és támogatásért, amit a kiskutyánk megtalálásához nyújtottatok. Nehéz szavakba önteni azt az örömet és hálát, amit éreztünk, amikor megtudtuk, hogy sokan készségesen és önzetlenül csatlakoztak a kereséshez. Az egész közösség segítőkészsége és összetartása valóban megérintette a szívünket. Köszönjük, hogy időt és energiát szántatok arra, hogy velünk voltatok ebben a nehéz időszakban. Az együttérzés és a segítőkészség, amit tapasztaltunk, nagyon értékes és megnyugtató volt számunkra. Nalát végül tegnap a Kantavári romoknál egy üregben találtuk meg. A megtalálás két kedves úrnak köszönhető, akik meglátták, értesítettek minket majd a nyomokat követve a romokhoz vezettek. A keresés során volt szerencsénk megismerni Pécsi Mentőkutyás Egyesület munkáját. Az egyesület sok tanáccsal látott el minket, amely elősegítette a keresést. Az urak önzetlenségének köszönhetően, ezúttal szeretném felajánlani a 500.000,- forint nyomravezetői díjat a Pécsi Mentőkutyás Egyesület számára. – írja Nala gazdája.

A múlt hét szerdáján a bahir.hu is közzétette, hogy szilveszterkor eltűnt Pécsről Nala.