Mindkét csapat esti mérkőzést játszott. Mindkét csapat utazással töltötte a tegnapi napot. És mindkét csapat óriási meccset játszott kedden. Ez alapján egyértelmű volt, hogy az osztrák-magyar összecsapáson a kondíción és a kitartáson rengeteg fog múlni. Papíron a magyar válogatott volt a meccs esélyesen, ám az osztrákok horvátok és spanyolok elleni döntetlenje azt sugallta, hogy nagyon nagy hiba lenne őket lebecsülni.

A mérkőzés ennek ellenére nagyon jól kezdődött számunkra, az osztrákok az elején rengeteget hibáztak támadásban, mi meg főleg Ancsin lövéseivel lassan, de biztosan elléptünk, és nagyon hamar 8-4-es előnyre tettünk szert. Az első időkérés után azonban az ellenfelünk támadó taktikát váltott és elkezdte a hét a hat elleni játékot, amivel szemlátomást nem tudtunk mit kezdeni. A mi támadójátékunk is működött, de a sors iróniája, hogy éppen az emberelőnyös szituációkban mondott csődöt, így az osztrákok szép lassan felzárkóztak, olyannyira, hogy a szünetre már 17-17-tel mehettek. Ez volt a legtöbb gól, amit az EB-n a csapat egy félidőben kapott.

A második félidő elején még hasonlóképpen potyogtak a gólok, ám utána teljesen átalakult a meccs. Az osztrákok egyre gyakrabban hibáztak a 7-6-os játékukban, ám mi is ritkán látott hibákat vétettünk a támadásaink során. 22-20-nál úgy nézett ki, hogy megint sikerül ellépni, ám Máthé Dominik büntetőt hibázott, és utána egy buta emberhátrányt követően az osztrákok megfrodították a meccset. Ezután mi futottunk az eredmény után, de az osztrákok sem tudtak soha kettővel elmenni.

Így jutottunk el egészen 27-27-ig, amikor 3 perc maradt a végéig. És ekkor az osztrákok hibáztak és egy lerohanásból megint megszereztük a vezetést. Ám nem sokkal később ismét egyenlített az osztrák csapat, majd egy labdavesztést követően a vezetést is megszerezték. Egy perccel a vége előtt 29-28-ra már ők vezettek. Néhány másodperccel később újabb fordulat: Fazekas gyönyörű gólja mellett az utolsó 46 másodpercre emberhátrányba kerültek az osztrákok. De ők támadhattak…és sajnos 20 másodperccel a vége előtt újabb osztrák gólt lett, amire már nem tudtunk válaszolni.

Így az osztrákok 3 pontosak lettek a csoportban, mi pedig – kissé talán magunkat megverve – tartottuk magunkat a 2 ponton. Szombaton 18.30-tól a horvátok ellen javíthatunk.