A közelmúltban ünnepélyes keretek között megtartották a Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség díjátadó gáláját, amelyen kihirdették a 2024-es év válogatott versenyzőinek névsorát: nagy siker, hogy a junior egyéni válogatott keret tagja lett Hesz Franciska Míra, a Pécsi Ritmikus Gimnasztika Egyesület versenyzője – írja a Pécsaktuál.

Bár Franciska még csak 13 éves (kedden már 14 lesz), mondhatni, nem ma kezdte. Ötéves korától ritmikus gimnasztikázik, nevelőedzője a kiváló szakember, Ekaterina Dologa. Ő tanította meg az alapokra, hihetetlen motivációja és szakmai tudása nélkülözhetetlen volt a jó eredmények eléréséhez. Franciska hatévesen már versenyzett, s miután nővére, Dominika eljutott a junior válogatottig, volt kitől tanulnia, és volt miből inspirációt merítenie.

A PTE Deák Ferenc Gyakorló Általános iskola nyolcadikos, egyéni tanrendes tanulója 2022-ben megkapta a Magyarország jó tanulója, jó sportolója díjat, tavaly pedig a Héraklész utánpótlás sport program egyetlen vidéki résztvevője volt. A Pécs Ritmikus Gimnasztika Egyesületnél zajló kiváló szakmai munkát jelzi, hogy ő már a klub nyolcadik válogatott sportolója.

A teljesítményében kiemelkedő, hogy ő lett az egyetlen olyan kerettag, aki nem budapesti.