Aki követi a Fidesz rezsibiztosának közösségi oldalát, tudja, hogy a politikai tartalmak mellett néha gasztronómiai tehetségét is megcsillogtatja. Tegnapelőtt sem volt ez másként, amikor a csípős ételek világnapja alkalmából egy mexikói levest készített el…némiképp újragondolva.

A levesben jó pár mexikói alapanyagot hasonló magyar termékekkel helyettesített. A chorizo kolbász kicserélése gyulai kolbászra még valahol érthető is, de a jalapeno paprika cseréje magyar erős paprikára már kissé furcsa, mert a mellett, hogy a két paprika nem ugyanolyan csípős, az ízük is eltér. De a legvadabb csere a ropogós elemben volt: a jó öreg kukoricás tortillachips helyett bolti chips került az ételbe, nem is akármilyen: a véres hurkás ízesítésű.

A kommentek megosztóak voltak, egyeseknek tetszett a recept, mások nem tudták mire vélni a dolgot. Az biztos, hogy az eset után valamikor én is megkeresem ennek a levesnek a receptjét és kipróbálom…azt még eldöntöm, hogy lesz-e bátorságom úgy megcsinálni, mint Németh Szilárd.

A teljes bejegyzés itt megtekinthető.