Az olasz élvonal 21. fordulójának szombati játéknapján tíz percre felfüggesztették az Udinese-AC Milan bajnokit, miután néhány hazai szurkoló rasszista megjegyzésekkel, skandálásokkal illette a vendégek kapusát, Mike Maignant. – írja a goal.com.

A francia válogatott hálóőr az első félidő 26. percében jelezte az őt ért inzultust a játékvezetőnek, a szájáról jól leolvasható volt a kérdés:

Te is hallottad ezt?

A mérkőzés ezután rövid ideig folytatódott, de a friuli szurkolók továbbra sem bírtak magukkal, Maignan pedig emiatt elhagyta a pályát.

Ekkor – egészen pontosan a 33. minutumban – Maresca sípmester nem tehetett mást, mint közbeavatkozott, és ideiglenesen leállította a mérkőzést.

Az AC Milan játékosai csapattársuk teljes támogatásának jeléül – Theo Hernandez vezetésével – követték a francia kapust az öltözőbe.

A vendégcsapat 10 perc kényszerszünet után visszatért a játéktérre, és a mérkőzés folytatódott, de előtte a szervezők hangosbemondón keresztül egyértelműen figyelmeztették a szurkolókat: újabb rasszista kántálások esetén végleg félbeszakítják a meccset.

Miután visszatért, számos Udinese-játékos megölelte és a kapust, aki tudatosan úgy döntött, hogy jelzi a rasszista inzultust a játékvezetőnek a mérkőzés felfüggesztése érdekében.

A bajnokit végül lejátszották, 1–1-es félidő után 3–2-es vendégsiker született, a győztes gól a 93. percben esett.

Az esetről a videó itt megtekinthető.

Borítókép forrása: Skynews