Fokozott ellenőrzést tart kedden a vonatokon és a pályaudvarokon a rendőrség, a cél elsősorban az illegális migráció és az ahhoz kapcsolódó jogellenes cselekmények elleni fellépés – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) hétfőn a police.hu oldalon.    

A 24 órás magyarországi ellenőrzés a Railpol (Vasúti Rendőrségek Európai Szervezete) által koordinált akció része.     

A rendőrök kedd reggeltől szerda reggelig – szolgálati kutyákat is bevetve – ellenőrzik a magyar és nemzetközi személyszállító vonatokat, az utasok poggyászait és a pályaudvarokon található csomagmegőrzőket.    

Kiemelt hangsúlyt fektet a rendőrség a vasúti közlekedéssel összefüggő bűncselekmények és szabálysértések, továbbá az utasok sérelmére elkövetett jogsértések megelőzésére – áll a közleményben.

A RAILPOL (Vasúti Rendőrségek Európai Szervezete) által koordinált „Active Shield Rail Action Day” akció keretében 2024. január 23-án 7 órától január 24-én 7 óráig hazánkban is ellenőrzést tartanak.  

Az Európai Unió kiemelt hangsúlyt fektet a vasúti közlekedés és áruszállítás biztonságának fenntartására és fokozására.

A RAILPOL által koordinált akció célja elsősorban az illegális migráció és az ahhoz kapcsolódó jogellenes cselekmények elleni hatékony fellépés. Kiemelt hangsúlyt fektet a rendőrség a vasúti közlekedéssel összefüggő bűncselekmények és szabálysértések, továbbá az utasok sérelmére elkövetett jogsértések megelőzésére.  

Az egyenruhások a 24 órás akció során – szolgálati kutyákat is bevetve – ellenőrzik a hazai és nemzetközi személyszállító vonatokat, az utasok poggyászait és a pályaudvarokon található csomagmegőrzőket.

Forrás: mti.hu, police.hu