A szombati horvátok elleni mérkőzés visszahozta az elődöntős reményeinket, viszont azt is tudtok, hogy a németek ellen nagyon fontos mérkőzés vár ránk.

Az előttünk lévő két meccsből a Franciaország-Ausztria meccsen megtörtént az, amire már vártunk. Bár az osztrákok 45 percen keresztül egyenrangú ellenfelei voltak a franciáknak, utána teljesen elfogytak, és végül a franciák 5 góllal verték őket. Ami talán ennél is nagyobb meglepetés volt, az a Horvátország-Izland mérkőzés volt: kétgólos szünetbeli horvát vezetés után déli szomszédaink talán az eddigi legrosszabb félidejüket produkálták. Izland meg hamvaiból feltámadva parádés félidőt produkált, és végül ötgólos győzelmet aratott.

Ami a mi meccsünket illeti, az első félidő szoros küzdelmet hozott. Bár az elején a németek szereztek vezetést, hamar fordítottunk az álláson és onnantól az eddigi forgatókönyv szerint szoros mérkőzést játszottak a csapatok, ahol egyik sem tudott 2 gólnál jobban elmenni a másiktól. Másfél perccel a vége előtt még eggyel vezettünk, ám a végjáték most sem sikerült: Két gyors góllal 18-17-es hátrányba kerültünk. Ám ekkor még nem tudtuk, hogy ez lesz a legkisebb rossz hír a meccs során.

A második félidőre ugyanis az öltözőben maradt a csapat. A csapat támadójátéka nagyon döcögött, alig-alig voltak kidolgozott helyzeteink. Inkább csak a lövőink találtak be egyszer-egyszer. Ellenben a németek akciói sorra sikerültek és az eddigi legnagyobb erősségünk, a kapusteljesítmény is most nagyon döcögött. A második félidőben mindösszesen 11 gólt lőttünk, de 17-et kaptunk. Így végül 35-28-as vereség lett a vége.

Ezzel a csoportból a franciák 8 ponttal már biztosan csoportelsők, a második helyen 5 ponttal a németek állnak. Nekünk és az osztrákoknak 4-4 pontja van, Izlandnak 2, Horvátország egy ponttal sereghajtó. Az utolsó fordulóban már nagyon kevés az esélyünk a második helyre, de egy apró szalmaszál még van. Amennyiben mi legyőzzük a franciákat – számukra már tétnélküli mérkőzésen – Izland legyőzi Ausztriát, Horvátország meg meglepetést produkál a németek ellen, akkor az elődöntőbe jutunk. De erre azért elég kevés az esély…