Az LMP – Magyarország Zöld Pártja szerint komoly aggodalomra ad okot, hogy a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Kormányhivatal harmadjára is kiadta a Fertő tavi gigaberuházás környezetvédelmi engedélyét, miután korábban a bíróság azt kétszer is érvénytelenítette – írja közleményében a párt.

A kiadott engedélyben szereplő adatok nem egyeznek meg a kormány által kiírt közbeszerzésben szereplő adatokkal sem, mert a közbeszerzésben egy jelentősen kisebb beruházás terve szerepel. Ennek ellenére a kiadott engedély szerint a tópart 77 hektárján továbbra is százszemélyes szálloda, óriásparkoló, óriáskikötő és számos apartman épülne.

Ezért Keresztes László Lóránt, az Országgyűlés Fenntartható Fejlődés bizottságának LMP-s elnöke Lázár János minisztertől vár választ arra, hogy a kormány végleg elállt-e a gigaberuházás megvalósításától. Illetve személyes egyeztetést kezdeményez a minisztériummal, az ügyben érintett települések vezetőivel és civil szervezetekkel, hogy olyan megoldás születhessen végre, mely mind az ökoturizmus fejlesztését, mind a Fertő természeti értékeinek megóvását szem előtt tartja.