Szombaton este Tunyogi emlékest volt Komlón a Színházban

Szombaton este Tunyogi emlékest volt Komlón a Színházban. A szinte teltházas, nagysikerű rendezvény után beszélgetünk Papp Attilával, aki megálmodta és meg is valósította a koncertet.

Először is szeretném feltenni a kérdést, amely bizonyára sokakban fogalmazódik meg, hogy kicsoda Papp Attila?

Egy komlói pék srác, aki valamikor régen azt álmodta, hogy komoly híres, sikeres rock zenész lesz. Aztán az évek múlásával ez az álom lecsendesedett és rájött, hogy minden egyes taps és csillogó szem az igazi érték. Ez a közönség szeretete

Most szombaton zajlott Komlón, a Színház és Hangversenyteremben egy igazán színvonalas produkció. Vetítéssel, átkötő szövegekkel, mely méltó Emléket állított Tunyogi Péternek. Mi az oka annak, hogy úgy érezted évről-évre emlékezni kell most már 14. alkalommal?

Én a Tunyót akkor ismertem meg személyesen, amikor már szétesett a P.Mobil és a TRB, valamint a Mobilmánia zenekarok más irányt vettek. Mellőzni akarták, de nem tudták, hogy őt nem lehet… Egy koncertszervezőnk ismerősének az ismerőse volt ő és jött az ötlet, hogy játszanánk e vele. Amire természetesen azonnal igent mondtunk. Megtiszteltetés volt vele egy színpadon játszani. És meghatározó élmény volt vele beszélgetni. Beszélgetni a jelenről és a jövőről, de sohasem a múltról, akkor volt lehetőségem megismerni azt a szerény rock zenészt, aki tudja értékelni a közönség szeretetét. Elmondhatom, hogy baráti kapcsolat alakult ki közöttünk.

Úgy tudom korábban a Közösségek Házában rendeztétek meg a Tunyogi emlékestet. Mi volt az oka annak, hogy ez átkerült a színházba? Kiket kerestél meg az ötlettel?

Az első koncerttől folyamatosan nőtt az érdeklődés. Egyre többen jöttek és tavaly szembesültünk azzal, hogy voltak, akik nem fértek be. Akkor kezdtem gondolkodni egy másik helyszínen, de olyanon, mely tükrözi a meghittséget. Sosem akartam egy rock klubba vinni, szándékosan. Megkerestem Komló polgármesterét, Polics Józsefet, aki első szóra segített és így megkaptuk a színházat. Szerencsére a város vezetése mindig támogatta, segítette a megrendezést.

Aztán miután megvolt a helyszín kerestem a Cs.Í.T. zenekaron kívül is vendégfellépőket. Például a Füles és barátai akusztikus formációt, mely szintén az én zenekarom, illetve Magyar Csabit, Bedőcs Imit akikkel korábban is zenéltünk már együtt. Aztán még Kiss Anikót, aki hegedűn, Rácz Boglárkát, aki csellón játszott. Valamint Dombai Csillát és Kálmán Katát, akik a vokáloztak. De a produkció nem jött volna létre, ha nincsenek a hangosítók, világosítók, a fotósok, videósok, színházi dolgozók. És külön ki kell emelnem a segítőket Pappné Balogh Viktóriát, Rácz Veronikát és Dombainé Burgmann Erikát, akik rengeteg gondot vettek le a vállamról.  Hálás vagyok mindenkinek, aki segítette, támogatta a rendezvényt.

Végezetül.. Lesz 15. Tunyogi emlékest?

Végezetül.. Lesz 15. Tunyogi emlékest?

Lesz 15., 16., 20. és így tovább, ameddig vagyok és tudom csinálni. Minden évben!

A közönség visszajelzései egyértelműek, mindenki nagyon elégedetten távozott a programról. Az alábbiakban néhány vélemény olvasható:

„Kedves emlékesten lévő résztvevők! Véleményünk szerint profi módon fel volt építve az egész előadás! Gondolok itt a dalok kiválasztására az ehhez kapcsolódó kivetítésekre, valamint a fény effektusokra is. Papp Attila egyedi,csodálatos énekhangja mellett szerény ugyanakkor alázatos mondatai Tunyogi Péterrel kapcsolatban nagyon tetszettek. Ezen kívül időnkénti visszaemlékezései és összekötő mondatai is a helyén voltak.

Engedte szerepelni társait, legyenek ezek énekesek vagy hangszeresek. A közönség és az előadók is nagyon jól érezték magukat ez bizonyította a többszöri közös éneklés a sokszor ütemes hosszú időben történő tapsolás. A szereplők bebizonyították, hogy városunkban is vannak tehetséges jól felkészült előadok. Bátran állíthatom, hogy felveszik a versenyt más ismertebb előadókkal is. A támogatók is szép számmal voltak és ne feledkezzünk meg a kulturált helyszínről és lelkes rendező gárdáról sem. Nagyon köszönjük mindenkinek aki bármilyen szerepet vállalt e csodálatos est folyamán! Úgy gondoljuk, hogy kiváló élményt nyújtott mindenki számára ez a felejthetetlen megemlékező koncert, így nekünk is! Tisztelettel: Fóris Zoltán és Fóris Zoltánné Évi”