Az index.hu ma délutáni írásában olvasható, hogy a Kanász-Nagy Mátéval készült beszélgetésben elhangzott az is, hogy az LMP országgyűlési képviselője nem zárja ki, hogy más pártok is hamarosan beállnak a volt közlekedési államtitkár főpolgármester-jelölti kampánya mögé.

„Nem Vitézy Dávid indulása, hanem Karácsony Gergely járatritkítása veszélyezteti azt, hogy a jövőben is ellenzéki többség legyen Budapesten” – idézi a lap Kanász-Nagy Máté kijelentését az Index Konkrétan Rónai Egonnal című műsorából.

Kanász-Nagy Máté elmondása szerint, ugyan még néhány hetet várni kell a döntéssel kapcsolatos a végső lépésre, hogy valóban elindul-e az LMP főpolgármester-jelöltjeként Vitézy Dávid. Az LMP országgyűlési képviselője a mostani állapotok szerint mégis úgy látja, hogy abba az irányba haladnak az egyeztetések, hogy az érintett felek közt hamarosan létrejöhet a megállapodás. 

A beszélgetés során felmerülő kérdésre, hogy elképzelhetőnek tartja-e azt, hogy esetleg időközben más ellenzéki pártok is beállhatnak végül Vitézy Dávid mögé, Kanász-Nagy azt válaszolta, hogy az LMP-nél alapvetően a civil szereplők támogatására számítanak, de jelenleg úgy véli, hogy szerinte a napokban már több pártban is biztosan elindult a gondolkodás arról, hogy merre is haladjanak előre. 

Az Index a Kanász-Nagy Mátéval folytatott beszélgetésben arra is rákérdezett, hogy adott esetben, ha Vitézy esetleg mégsem fogadná el az LMP felkérését, akkor a párt akkor beállna Karácsony mögé? A feltett kérdésre az LMP országgyűlési képviselője azt válaszolta, hogy: 

„Nem ebbe az irányba mennek a dolgok, de én ezt az opciót sem szeretném kizárni.” – írja az index.hu

Kanász-Nagy Máté jelenleg úgy látja, hogy szerinte senki sem akarja azt, hogy a Fidesz nyerjen a fővárosban.