NEM FÉRTEK BE AZ EMBEREK A TEREMBE AZ LMP SÓSKÚTI KÖZMEGHALLGATÁSÁN

Mivel a sóskúti önkormányzat nem tette meg, így az LMP szervezett közmeghallgatást a településre, ahol az oda tervezett akkumlátorgyárral kapcsolatban fejtették ki véleményüket a helyiek. Sem Sóskút, sem Tárnok, sem Érd lakosságát nem kérdezték meg előzőleg, kívánnak újabb veszélyes üzemet látni néhány száz méterre természetvédelmi területtől és alig néhány kilométerre otthonaiktól. A szerda este tartott eseményen akkora volt az érdeklődés, hogy a rendezvénynek helyet adó lovasközpont terme kicsinek bizonyult. Így a terem ablakait kitárva vonták be azokat, akik nem fértek be.

A megjelent lakosok egyöntetű véleménye az volt, hogy nem kérnek a véleményük szerint káros környezeti hatásokkal járó üzemből. Az LMP aláírásgyűjtésbe kezdett az üzem felépítése ellen, ehhez online is lehet csatlakozni. De egy helyi népszavazási kérdést is benyújtott a zöld párt. „Szeretnék-e, ha a település közigazgatási határain belül akkumulátor-feldolgozó épüljön?

A sóskúti önkormányzat korábban kiadott egy közleményt, amelyben akkumulátorhulladék-kezelés helyett zöld energiatároló rendszerek újrahasznosításáról beszélnek. Csárdi szerint pontosan látni, hogyan próbálják zöldre festeni azt a súlyosan környezetszennyező tevékenységet, amit a településen terveznek.

A fórumra meghívták Sóskút polgármesterét, König Ferencet, a település jegyzőjét, az Andrada cég képviselőjét és Aradszki András (Fidesz-KDNP) országgyűlési képviselőt ám jelenlétükkel egyikük sem tisztelte meg a rendezvényt.

Forrás: ugytudjuk.hu