Nemrégiben nyílt meg a Siklósi úton egy új szabadidős létesítmény, az UV Birodalom. A hely minigolffal, baltadobálással és más ügyességi játékokkal várják az érdeklődőket. A létesítmény tulajdonosa, Tóth Csaba az elképzelésről, a szolgáltatásokról és a célokról nyilatkozott szerkesztőségünknek.

Mióta működik a hely, és mi volt az indíttatásod, hogy belekezdj?

Tavaly decemberben nyitottunk meg, tehát nemrég voltunk egy hónaposak. Korábban vendéglátós voltam, szórakoztató iparban dolgoztam. Ebben megtaláltam a hivatásomat, szeretem azt látni, hogy az emberek jól érzik magukat, vidámak, ezért megalapítottam a saját vállalkozásomat.

És miért pont a minigolf, a baltadobálás és az UV?

A minigolf onnan jött, hogy barátainkkal elmentünk Prágába, ott játszottunk és nagyon megtetszett mindannyiunknak. Annyira jól éreztük magunkat, hogy számtalanszor erről sztoriztunk azóta is. Először én is ódzkodtam tőle, férfiként nem tudtam, mit fogok ott csinálni. De aztán 2.5-3 órát játszottunk és nagyon jól éreztük magunkat közben, ezért azt gondoltam, hogy ezt meg kell csinálni itthon. Régen volt egy Pécsett, de már vagy 10 éve nem működik. Ami nálam az újdonság, az egyrészt az, hogy nagyon sok pálya valamilyen pécsi nevezetességet ábrázol, másrészt maga az UV-fény Az UV-ötlet is a személyes élményekből fakadt és már máshol is láttam mennyire megragadja a figyelmet. Ezért is lett a baltadobálás  is UV fényben.

Fotó: Hegedűs Tünde

A baltadobálás ötletét, hogy őszinte legyek, a Cápák Között c. műsorból szedtem. Miután ott láttam, elmentünk kipróbálni a budapestit és engem nagyon megragadott. Feleségemet mondjuk kevésbé, de az eddigi tapasztalatom alapján a nők 50%-a rá tud erre is kattanni.

Vannak-e életkori korlátok? Inkább az idősebb vagy a fiatalabb generáció szokott jönni hozzátok?

Minigolfnál nincs, abban az a jó, hogy 3-tól 99 éves korig bárki játszhatja, bárki szeretheti. A közönség minden nap más, de az a tapasztalat, hogy hétköznap inkább a fiatalok, az egyetemisták, és baráti társaságok jönnek, hétvégén meg inkább családok. A baltadobálásnál van limit, azt 12 éves kortól lehet, gyerekeknek szülői felügyelet mellett és felelősségvállalási nyilatkozattal. Ez egyébként valóban kicsit veszélyesebb, de én azt szoktam mondani, hogy olyan, mint az autóvezetés, hogy kicsit bele kell szokni, bele kell tanulni, és akkor minden rendben, de ha hülyén csinálod, akkor veszélyes. Ez inkább egy technikai sport, nem szabad teljes erőből dobni az eszközt, mert akkor nem fog beleállni és visszapattanhat.

Fotó: Hegedűs Tünde

Hány ember fér el itt egyszerre?

Az egész létesítményben 45 fő, de ebben benne van a baltadobálás is, tehát a minigolf-pálya és az ügyességi játékok körülbelül 30-35 fő befogadására alkalmasak. Ezek egy részére online elő lehet foglalni, de nem az összesre, mindig figyelek arra, hogyha foglalás nélkül érkezik egy csoport, akkor őket is tudjam fogadni.

Milyen árakkal dolgoztok és mit takar tartalmaz belépőjegy?

A jegyárunk 3.500 forint, ami vagy a minigolfra vagy a baltadobálásra vonatkozik, a kombinált jegy ára 6.500 forint, amivel mindkettő igénybe vehető. A minigolfnál ez azt jelenti, hogy a golfpályákat és az ügyességi játékainkat korlátlan ideig használhatja a vevő, nem akartuk megszabni, hogy ki mennyi időt tölt itt, van, aki 4 órát is örömmel golfozik és játszik. Ebbe az árba beletartozik egy adag üdítő, valamint, hogy az asztalon lévő UV-festékekkel kifesthetik az arcukat is. A baltadobálás időben limitált, az egy egyórás program, de többféle eszközt kipróbálhatnak és ebbe is beletartozik az üdítő és az arcfestés lehetősége.

Fotó: Hegedűs Tünde

Ezenkívül van két különtermünk, ami eseményekre, születésnapokra bérelhető, de ha nincs bérbe adva, akkor az ott lévő ügyességi játékokat is bárki használhatja. E mellett ingyenesen igénybe vehető parkoló is a vendégek rendelkezésére áll.

Vannak egyébként olyan emberek, akik először azt gondolták, hogy ez kicsit drága, de amikor látták, hogy korlátlan ideig itt lehetnek, és olyan extra szolgáltatásokat kapnak, mint az arcfestés, vagy az üdítő, akkor utána azt mondták, hogy ez nagyon megérte. És igazából ezt akartam elérni, hogy ez ne egy olyan hely legyen, ahol, ha letelik az egy óra, akkor mehetsz haza, hanem tényleg jól érezheted magad, ameddig csak akarsz, és kapcsolj ki! A cél, hogy mindenki jó élménnyel távozzon és kiszakadjon a hétköznapi stresszből és problémákból.

Köszönöm szépen az interjút!

Elérhetőségek:

Cím: 7622 Pécs Siklósi út 22.

Telefonszám: (20) 803 5502

E-mail: hello@uvbirodalom.hu

A hely facebook-oldala itt megtekinthető.